Priemyselné chladničky pre vašu prevádzku

Aby vaša reštaurácia, kaviareň, podnik alebo iná potravinárska prevádzka fungovala tak, ako má, musíte myslieť na úložný priestor. V otázke zachovania hodnoty, kvality a čerstvosti potravín neexistujú žiadne ústupky.

Spoľahlivá priemyselná chladnička (popr. chladiarensky či mraziarensky pult) je hlavným pilierom v úspešnosti vašej spoločnosti. Pomôžeme vám vybrať to správne zariadenie.

Kvalitná priemyselná chladnička je veľkou investíciou, preto si dajte záležať, aby ste pri kúpe zariadenia vedeli, čo hľadať, čo si všímať, na čo si dať pozor, poprípade na čo sa predajcu spýtať.

Hľadáte jednodverové alebo dvojdverové priemyselné chladničky? Obzeráte sa skôr po mraziarenských a chladiarenských pultoch s jednou, dvomi, tromi alebo štyrmi komorami? Je pre vás dôležité, aby malo zariadenie, čo najnižšiu spotrebu a na dizajne vám až tak nezáleží? Dáme vám zopár tipov, ako si medzi priemyselnými chladničkami, chladiacimi a mraziarenskými pultmi  vybrať čo najlepšie.

Ešte pred kúpou si premyslite, kam priemyselnú/é chladničku/y umiestnite. Preštudujte si klimatickú kategorizáciu, ktorá určuje teplotu okolitého prostredia, všimnite si, ktorým smerom sa chladnička bude otvárať (toto sa dá v mnohých prípadoch jednoducho mechanicky zmeniť), samozrejme nevynechajte rozmery, hĺbku a objem chladničky.

Jedným z najdôležitejších faktorov je spotreba zariadenia, ktorá sa odvíja nielen od objemu, ale aj od kompresora, komplexnosti elektroniky, izolácie a termostatov. Vyberajte si spotrebiče z triedy A a vyššie (A+, A++). Spotrebu priemyselnej chladničky môže zvýšiť aj námraza, zvoľte si takú chladničku, ktorá ju automaticky odstraňuje – pravidelne odmrazuje alebo kondenzuje vodu v špeciálnom priestore.

Vyberte si chladničku s chladiacim systémom rozdeleným na dva okruhy, kde každý z nich umožní samostatnú reguláciu teploty, všimnite si minimálnu a maximálnu teplotu, ale aj počet políc, materiál, z ktorého sú police vyrobené, prítomnosť teleskopických výsuvov, držiaky, typ dverí, funkcie i výstražnú signalizáciu.

Dnešná technológia umožňuje zvoliť si chladničky a chladiarenské pulty aj s  funkciou likvidácie, resp. zastavenia rastu baktérii. Stačí, keď sú do vnútorných plastov primiešané ióny striebra alebo zariadenia sú vybavené aktívnym filtrom vo vzduchotechnike, ktorý treba pravidelne meniť.

Možno pre niekoho nepodstatný detail, ale pri výbere priemyselnej chladničky hľaďte aj na dizajn zariadenia. Všímajte si konštrukciu zariadenia (uprednostňujte nerezový plech), z čoho sú vyrobené police, zásuvky a iné súčasti, či majú zaoblené rohy, či je možné súčasti po čase vymeniť alebo sú jednoducho dostupné a ľahko umývateľné.

Dôležité je, akého charakteru sú dvierka chladničiek a pultov, či sa sami zatvárajú a majú vhodný úchop. Fakt či sa priemyselné zariadenie dizajnom hodí do vašej prevádzky a ladí s ostatnými spotrebičmi je možno druhoradý, no v konečnom dôsledku môže rozhodnúť.

Investujte do svojho správneho rozhodnutia, investujte do profesionálneho chladiarenského zariadenia a postarajte sa tak o 100 % čerstvosť a kvalitu surovín i vašich výrobkov.

 

 

 

 

Pridaj komentár